26% minder diefstallen in Londerzeel het afgelopen jaar.

Door Nadia Sminate op 20 maart 2018

Het aantal misdrijven gerelateerd aan diefstallen is in Londerzeel het afgelopen jaar met 26% gedaald. Vooral het aantal woninginbraken valt op met een daling van 31%. Ook de autodiefstallen zijn met maar liefst 58% gedaald en de trend zet zich ook voort bij de fietsdiefstallen waar we een daling vaststellen van 77 gevallen in 2016 naar 45 in 2017.

Burgemeester Nadia Sminate (N-VA): “Dat de criminaliteitscijfers in Londerzeel in gunstige zin evolueren is een goede zaak. De dagdagelijkse inzet van onze mensen speelt hierin uiteraard een belangrijke rol maar daarnaast stel ik ook vast dat de ANPR-camera’s hun nut bewijzen. De camera’s hebben een duidelijk ontradend effect. Maar ook bij de feiten die wel nog op ons grondgebied hebben plaatsgevonden hebben de ANPR-camera’s het onderzoek in vele gevallen vooruit geholpen.

Uiteraard is ieder crimineel feit er één te veel. We blijven dan ook zwaar inzetten op een integraal veiligheidsbeleid. We hebben dan ook een budget voorzien om in 2018 ons cameranetwerk verder uit te breiden. Zowel aan het station in Londerzeel als op het buitensportterrein Schaselberg is er nood aan extra beveiliging.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is