50.000 euro vrijgemaakt voor ontmoetingsplekken

Door Nadia Sminate op 1 juli 2017

Londerzeel zet in op ontmoetingsplekken

 

Londerzeel investeert 50.000 euro in ontmoetingsplekken. De term dekt de lading: plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten en dat over alle generaties heen.

Voor dit project komt elke deelgemeente van de gemeente in aanmerking, meer nog,  het gehele grondgebied wordt onder de loep genomen om uit te zoeken waar deze gezellige plekjes kunnen en mogen gerealiseerd worden.

 

Burgemeester, Nadia Sminate:

“Het zal zonder twijfel de stimulans zijn om mensen meer bij elkaar te brengen,
al is het maar om een babbeltje te slaan, kinderen samen te laten spelen, met de buurt een picknick te organiseren, enz…
Omdat wij deze vorm van samenhorigheid zo belangrijk vinden in de individualistische wereld van vandaag, hebben wij hiervoor een budget van 50 000,- gereserveerd.”

 

Deze ontmoetingsplekken worden zo ruim mogelijk opgevat, het gaat immers niet enkel om de klassieke speelpleintjes, petanqueterreinen, e.d.

 

Schepen, Gerda Verhulst (sport, jeugd, cultuur):
“Wij starten binnenkort met een werkgroep die uitzoeken welke plaatsen zoal in aanmerking komen.   Dat kunnen bv. al bestaande speelplekken zijn die terug “heruitgevonden”
worden.  
Onze dienst Vrije Tijd verzamelt momenteel volop materiaal en ideeën die realiseerbaar zijn.
Hiervoor wijken we af van de alledaagse, gekende zaken en bewandelen we graag de meer gedurfde zoekpiste.”


De inwoners krijgen ook hun zegje, voorstellen kunnen ze bezorgen bij de Cultuurdienst, Malderendorp 14.
Verder zal een oproep gedaan worden om deel uit te maken van een werkgroep.

 

Tijdens de gemeenteraad van juni werd het aanbestedingsdossier voor de aankoop van 8 bewegingstoestellen goedgekeurd.   Vorig jaar werden deze tijdens een proefopstelling op het speelplein door jong en oud enthousiast uitgetest.   Ook deze toestellen zullen her en der hun (verwisselbare) plek vinden binnen de gemeente.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is