Londerzeel klimt uit het financiële dal

Door Nadia Sminate op 13 februari 2017

Al jaren is de discussie over de budgettaire situatie van Londerzeel een heikel punt op de gemeenteraad. Daar kan nu eindelijk verandering in komen. De gemeente werkt momenteel met een begroting waarmee zowel een evenwicht verwacht wordt in 2017 als op het einde van de legislatuur. Bovendien wordt  er tegelijkertijd aan schuldafbouw gedaan.

Burgemeester Nadia Sminate (N-VA): “Het zijn moeilijke jaren geweest voor Londerzeel. We zijn deze legislatuur immers letterlijk gestart met een lege kas. Er was onvoldoende budget voor de gewone werking van de gemeente en bijkomend gaan lenen bleek onmogelijk gezien de grote schuldenberg. De oplossing? Heel eenvoudig: doen wat een goede huisvader ook met zijn centen doet, minder uitgeven dan wat er binnenkomt. Een principe dat in het verleden helaas niet altijd werd toegepast waardoor we in de top van Vlaanderen terechtkwamen wat de uitstaande schuld betrof.”

Nu is de kentering echter ingezet. De totale schuldenberg in Londerzeel is op dit moment reeds gedaald van 45,5 miljoen euro in 2015 naar 43,5 miljoen in 2016. Naar het einde van de legislatuur daalt de schuld verder naar 40 miljoen euro. Sminate: “Het was een van mijn grootste betrachtingen om een lagere schuldenlast te realiseren. Als we de resultaten zien van de enorme inspanningen die onze diensten al geleverd hebben, ben ik meer dan tevreden over mijn eerste jaar als burgemeester.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is