N-VA Londerzeel kiest resoluut voor nieuwe bestemming oud gemeentehuis!

Door Nadia Sminate op 13 maart 2018

"N-VA kiest resoluut voor nieuwe bestemming oud gemeentehuis"

 

Op de Markt van Londerzeel, tegenover de ingang van de Sint-Kristoffelkerk, staat het oude gemeentehuis ondertussen al enkele jaren leeg. Burgemeester van Londerzeel Nadia Sminate (N-VA) is nostalgisch naar het gebouw en wil het niet laten verloederen. "Op advies van de brandweer heb ik omwille van veiligheidsredenen het bevel moeten geven het gebouw te ontruimen en geen enkele activiteit meer toe te laten", zegt Sminate.

 

De laatste jaren werd het gebouw enkel nog gebruikt voor trouwceremonies en had de lokale Rode Kruisafdeling hier zijn onderdak. Het gemeentepersoneel die er jaren hun vaste stek had, zit al geruime tijd in het nieuwe Administratief Centrum in de Brusselsestraat. "In het kader van de integratie OCMW en gemeente, zullen binnenkort ook alle mensen van het OCMW hier hun werkplaats krijgen", voegt Sminate toe. "Met alle diensten onder één dak, geven we de burger een nóg betere dienstverlening."

 

Het oud gemeentehuis maakt deel uit van het Londerzeelse straatbeeld. "Met de verkoop willen we het gebouw nieuw leven inroepen. We zullen in de verkoopsvoorwaarden enkele strikte voorwaarden zetten, zoals het behoud van de prachtige voorgevel met bijhorende trappen", duidt Sminate. "Wij sturen erop aan dat het gebouw een bestemming krijgt met een toegankelijk karakter. Denken we maar aan horeca of winkelruimtes en zo meer, zodat alle inwoners van Londerzeel er terug geniet van hebben.” 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is